syyskuuta 27, 2021

Canal Saint-Martin, Marais & Champs Elysees

Koska koimme, että emme ehtineet nähdä Maraisin aluetta tarpeeksi torstaina, päätimme lähteä sinne uudestaan. Jostain luin myös ennen matkaa, että Saint-Martinin kanavan ympärillä oleva alue olisi aika kiva, joten otettiin metro sinne ja käveltiin sitten sieltä Maraisiin. Matkan varrella näimme ihania pienempiä ja isompia putiikkeja, kahviloita ja puistoja. 

Champs Elysélle pitää mennä joka kerta kun on Pariisissa, siitä on tullut jonkinlainen tapa 😊 Osa kadusta oli suljettu liikenteeltä, joten siellä oli hyvin tilaa vaikka oli paljon ihmisiä liikkeellä. Jonkin verran muutoksia oli tullut, esim, Lafayette oli avannut uuden tavaratalon siihen (pienempi kuin se toinen, mutta todella tyylikäs) ja Abercrombie & Fitch oli sulkenut liikkeensä. Koska ilma oli hyvä eikä meillä ollut kiirettä, käveltiin sieltä meidän Saint Germain de Prèsissä sijaitsevaan hotelliimme. Siihen päästyämme alskeleita oli mittarissa jo yli 20 000 ja nyt tuntui kyllä jo jaloissa 😅








Koska meillä oli aikainen lähtö kotiin sunnuntaina (lento lähti jo klo 10:50), mentiin illalla katsomaan ravintoloita lähikaduille. Markus oli katsonut muutaman vaihtoehdon etukäteen ja niistä valikoitui La Boussole, jonka menulla oli ranskalaisia ruokia modernilla twistillä. 



Sunnuntaina ei ehditty tehdä muuta kun käydä aamiaisella ja lähteä lentokentälle. Tarkoitus oli ottaa RER- juna, mutta päädyttiin loppujen lopuksi ottamaan taksi. Kone oli ajallaan ja kotona olimme jo ennen klo 16. Täälläkin oli aurinkoista ja 16 astetta, joten ihan kiva kotiinpaluu-ilma. 


Pariisi oli kyllä taas niin ihana kaikin puolin. Sinne voisi lähteä useammainkin, ilman että siihen kyllästyisi. Totesin myös ennen matkaa, että Pariisi on se kaupunki, jossa olen käynyt eniten Tukholman ja Tallinnan jälkeen 😊, ehkä noin kymmenen kertaa. Ensimmäinen kerta oli jo n. 25 vuotta sitten, kun olin STS:än järjestämällä kielikurssilla Mentonissa ja siihen sisältyi menomatkalla yksi yö Pariisissa.

❤️❤️❤️

Tämänhetkisestä tilanteesta, niin Pariisissa oli aikalailla ”business as usual”. Siellä kysytään covid-passia kaikissa kahviloissa, ravintoloissa ja baareissa. Se skannataan nopeasti (meillä sekä printattuna että kuvankaappauksena) ja sen jälkeen olet tervetullut istumaan alas. Metrossa, bussissa ja kaupoissa kaikki käyttävät maskeja, mutta ravintoloissa ei tarvitse, koska kaikki ovat ”double vaccinated”, eli luottavat siihen 👍 Lentokentällä oli Helsingissä ihmisiä ihan ”normaalisti”, täysin eri tilanne kun vuosi sitten.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti